Blog 8: Arthur D Healey school

Na twee dagen van colleges over het onderwijssysteem in de VS in Amherst ben ik nu aangekomen in Somerville, een buitenwijk van Boston met 80.000 inwoners.
Vandaag was de eerste dag van mijn bezoek aan de Healey school. Ik loop mee met ‘Mr G’: Benjamin Garten. Hij geeft les aan de 3th grade, groep 5 in Nederland. Ik ben meteen omgedoopt tot ‘Miss K’. Ik zit duidelijk bij de coolste meester van de school

ben

Ben is een ontzettend enthousiaste en gedreven leerkracht. In de pauze eet hij een jaloersmakende lunch gemaakt door zijn vrouw. Ik eet een gezonde salade uit schoolkantine. Daar eten ook alle kinderen van de school.

kantine

In Somerville zijn de basisschoolklassen klein. In de klas van Mr G zitten 13 leerlingen! Normaalgesproken zijn dat er tussen de 18-20. Nog steeds extreem klein voor Nederlandse begrippen.
In de VS verschilt het per staat hoeveel geld er naar onderwijs gaat. Hoe rijker, hoe meer voorzieningen en hoe kleiner de klassen.
Wat ik onze Nederlandse leerlingen ook zou gunnen: Elke dag 40 minuten les van een vakdocent in verschillende vakken: Art, music, library and gym. Op het rooster van Mr G de ‘Specials’.

rooster

Wat me vandaag ook opviel is dat het lesrooster ontzettend vol zit en dat het lastig is om af te wijken van het programma. Ik heb de kaarten van mijn leerlingen nog niet kunnen geven. Ik hoop dat dat morgen lukt.

Maandag is het Halloween. Op school wordt het niet gevierd omdat dat in veel geloven/ culturen gevoelig ligt.

halloween

pompoen

 

 

Advertenties

3 gedachten over “Blog 8: Arthur D Healey school”

 1. Wat leuk om je blogs te lezen Merel! Heel veel plezier tijdens je studiereis! Hoop je na de reis weer eens “live” te spreken.
  Liefs, Marjolein

  Like

 2. Hoi Miss K.,

  Wat een ervaring voor je deze studiereis. Ik geniet ook van je blogs. En is het Amerikaanse onderwijssysteem iets voor jou? Je gaat toch niet emigreren? Breng je ook een bezoek aan de allerjongste kinderen (4-6 jaar). Als je informatie kunt krijgen wat zij doen met kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong is dat van harte welkom. Kijk maar hoor, want volgens mij heb je al een druk genoeg programma. Liefs en geniet van al je mooie ervaringen, Mieke

  Like

 3. Hoi Merel,

  Het gaat goed hier. Yael
  Wat bedoelde je met dat we in het filmpje naar Angel moesten kijken? Filippa
  Heb jij ook meegedaan met Halloween? Flore
  Heb je een jetlag? Tess
  Als je meedeed aan Halloween, hoe was je dan verkleed? Gijs

  Doei, groetjes van de hele klas!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s